Yoghurt muffins met havermout & blauwe bessen

Yoghurt muffins met havermout & blauwe bessen

6 stuks
15 min voorbereiden + 20 min oventijd

Deze yoghurt muffins met zijn super makkelijk te maken en gevuld met onze heerlijke blueberries.

Ingrediënten

Garnering

Benodigdheden

Bereiding:

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Optioneel voor een fijner beslag: maal de havermout fijn in een hakmolen.

Stap 3

Meng in een kom de bloem, havermout, Griekse yoghurt, het ei, de vanillesuiker, honing en een snuf bakpoeder tot een mooi beslag.

Stap 4

Schep wat bloem over de bevroren blauwe bessen en roer de blauwe bessen daarna rustig door het beslag heen. Schenk het beslag met een (ijs)lepel in de muffin vormpjes.

Stap 5

Bak de muffins ca. 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Tip: prik met een satéprikker in de muffins om te controleren of ze gaar zijn. (Wanneer er beslag aan de satéprikker blijft plakken dan zijn ze nog niet gaar).

Stap 6

Laat de muffins goed afkoelen en garneer met een lepeltje Griekse yoghurt, jam en blauwe bessen.

Eet smakelijk!